16. 03. 07
Εμφανίσεις: 1645

Ιστορικό- Σύνθεση Δ.Σ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που συστάθηκε στις 25/06/2007 και αριθμεί τριάντα πέντε εταιρείες Alzheimer-μέλη ανά την Ελλάδα. Έδρα της είναι η Θεσσαλονίκη.

Ως στόχο της έχει τον συντονισμό και τη συνεργασία των εταιρειών – μελών στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης γύρω από τον ασθενή με άνοια και τον περιθάλποντά του. Σκοποί της Ομοσπονδίας είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια αλλά και των περιθαλπόντων τους, η υποστήριξη της έρευνας και η βελτίωση της διάγνωσης της ασθένειας καθώς και η όσο το δυνατόν μικρότερη περιθωριοποίηση των ασθενών με άνοια και η έγκαιρη αναζήτηση βοήθειας.
    Στην Ελλάδα η άνοια τύπου Alzheimer είναι μια συχνή πάθηση και προσβάλλει περίπου τέσσερα στα 100 άτομα άνω της ηλικίας των 65. Υπολογίζεται ότι περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από άνοια και ο αριθμός αυτός σχεδόν διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια. Πάνω από 10.000.000 οικογένειες πάσχουν στην Ευρώπη και μέχρι το 2050 προβλέπεται ότι πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα πάσχουν από άνοια σε όλο τον κόσμο.
     Σας καλούμε λοιπόν, να γίνεται αρωγός και συμπαραστάτης μας προκειμένου να αγωνιστούμε μαζί για την προστασία και την προάσπιση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με άνοια και την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν.

Μετά τη λήξη της τετραετούς θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου διεξήχθησαν νομότυπα και βάσει του Καταστατικού της Ομοσπονδίας αρχαιρεσίες στις 19-12-2015 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.  Η σύνθεση του νέου και σε ισχύ Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος

Τσολάκη Μάγδα

Αντιπρόεδροι

Κορτσιδάκη Ιωάννα
Τζανακάκη-Μελισσάρη Μαρία

Γενικός Γραμματέας

Ζιάκας Χρήστος

Ταμίας

Λιάπης Αριστείδης

Παπαλιάγκας Θεοδόσης

Ντόσκας Τριαντάφυλλος