16. 03. 07
posted by: Super User
Εμφανίσεις: 401

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (κωδ. 02/2017)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, μη κερδοσκοπικό σωματείο, στο πλαίσιο της ανεύρεσης και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων, προβαίνει στην παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ακόλουθη θέση:(link)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Πέτρου Συνδίκα 13                            Θεσσαλονίκη, 27-7-2017
Ταχ. Κώδικας: 54643, Θεσσαλονίκη                             Αρ. Πρωτ.: 100
Πληροφορίες:   Ξ. Μαϊόβη
Τηλέφωνο: (+30) 2310810411
FAX: (+30) 2310925802
Ηλ. Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: http://www.alzheimer-federation.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (κωδ. 01/2017)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, μη κερδοσκοπικό σωματείο, στο πλαίσιο της ανεύρεσης και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων, προβαίνει στην παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ακόλουθη θέση:(Link)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Πέτρου Συνδίκα 13                            Θεσσαλονίκη, 19-4-2017
Ταχ. Κώδικας: 54643, Θεσσαλονίκη                             Αρ. Πρωτ.: 48
Πληροφορίες:   Ξ. Μαϊόβη
Τηλέφωνο: (+30) 2310810411
FAX: (+30) 2310925802
Ιστοσελίδα: http://www.alzheimer-federation.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (κωδ. 01/2017)

Εδώ μπορείτε να βρείτε ανακοινώσεις και νέα για ό, τι νεότερο σχεδιάζει και υλοποιεί η Ομοσπονδία μας

3E062DFC83B5DA02F35301307929B8F16683FDCA339CB5DA70pimgpsh fullsize distr        Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer 2016

Κάθε 3 δευτερόλεπτα κάποιος στον κόσμο αναπτύσσει άνοια, καθιστώντας την ασθένεια μία από τις πιο σημαντικές υγειονομικές κρίσεις του 21ου αιώνα. Η νόσος Alzheimer (ΝΑ), αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000. Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως ο παγκόσμιος μήνας για τη νόσο Alzheimer και η 21η Σεπτεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως η παγκόσμια ημέρα Alzheimer. Η παγκόσμια ημέρα αποτελεί μια αφορμή για δράση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Προσφέρει, επίσης, μια ευκαιρία να προβληματιστούμε σχετικά με τις επιπτώσεις της άνοιας, μια ασθένειας που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους καθώς περνούν τα χρόνια. Οι εταιρείες μέλη της Ομοσπονδίας μας καθώς και φορείς ευαισθητοποιημένοι για τη νόσο και φέτος διοργάνωσαν πληθώρα εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα. Μπορείτε να δείτε εδώ τις εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί ανά την Ελλάδα.
Πατήστε εδώ για να τις δείτε.(pdf)

3E062DFC83B5DA02F35301307929B8F16683FDCA339CB5DA70pimgpsh fullsize distr                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      20.9.16                adi logo small

• H υγειονομική περίθαλψη στην Άνοια πρέπει να αναπροσαρμοστεί ώστε να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια κρίση άνοιας
    Η φετινή Παγκόσμια Έκθεση για την νόσο Alzheimer (2016) καλεί σε παγκόσμια αλλαγή στον τομέα της υγείας για τα άτομα με άνοια
    Οι περισσότεροι άνθρωποι με άνοια δεν έχουν ακόμη λάβει μια διάγνωση, πόσο μάλλον τη θεραπεία και την περίθαλψη που χρειάζονται.
    • Η εξισορρόπηση μεταξύ πρωτοβάθμιας και εξειδικευμένης περίθαλψης θα μπορούσε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και να μειώσει το κόστος της περίθαλψης στην άνοια.
    • Θα πρέπει να καθοριστούν σαφή και βασισμένα σε δεδομένα «μονοπάτια περίθαλψης» για την άνοια σε όλα τα συστήματα υγείας και να παρακολουθούνται για την πρόοδό τους προς τον στόχο μιας καθολικής κάλυψης των αναγκών.
    Η έλλειψη της έρευνας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των βασικών συστατικών της υγειονομικής περίθαλψης στην άνοια είναι εντυπωσιακή και θα πρέπει να θεωρηθεί ως επείγουσα προτεραιότητα.
  • Πατήστε εδώ για να τη δείτε.(pdf)

Βοήθεια για τους περιθάλποντες ατόμων με άνοια

Η Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Alzheimer (ADI) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) σχεδίασαν και μετέφρασαν στα ελληνικά τον ανανεωμένο οδηγό «Βοήθεια για τους περιθάλποντες ασθενών με άνοια», ένα σημαντικό εγχειρίδιο με πρακτικές συμβουλές για τους περιθάλποντες και τις οικογένειες ατόμων με άνοια και συγγενείς διαταραχές. Το κόστος της μετάφρασης, παραγωγής και διάθεσης του οδηγού στο ελληνικό κοινό, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (www.latsis-foundation.org) και ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα (www.timafoundation.org). Σκοπός του έργου αυτού είναι η δωρεάν διάθεση του οδηγού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και σε πληθυσμούς που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η διανομή του οδηγού θα πραγματοποιηθεί και μέσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών (www.alzheimer-federation.gr), ένα δίκτυο των Εταιρειών Alzheimer σε όλη την Ελλάδα.

Πατήστε εδώ για να τον δείτε.(pdf)

niarxosniarxos

Η Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Alzheimer (ADI) σε συνεργασία
με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) εγκαινιάζουν στην Ελλάδα ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης περιθαλπόντων και επαγγελματιών υγείας  για την άνοια.
Το πρόγραμμα, που στοχεύει να εκπαιδεύσει 1.000 περιθάλποντες και 600 επαγγελματίες υγείας σε όλη τη χώρα πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Την εκπαίδευση η οποία διαρκεί 2 ημέρες και ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016, ανέλαβαν ειδικά επιλεγμένοι επιστήμονες από όλη την χώρα, καθώς ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη και η δυνατότητα να ενημερωθούν και όσοι δεν βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Οι ενδιαφερόμενοι (περιθάλποντες ή επαγγελματίες υγείας) μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Alzheimer Hellas προκειμένου να πληροφορηθούν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και να δηλώσουν συμμετοχή. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2310 909000 (Δευτέρα-Παρασκευήή 08:00-15:00).

«Παρακολουθήστε το βίντεο από τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στις 22/3/2016 με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Συνέχιση της ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, από τον Υπουργό Υγείας, κ.  Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την άνοια/νόσο Alzheimer», στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#fd2e039e-1bce-498f-a8e0-a5d1013d178c»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών που δραστηριοποιείται από το 2007 με σκοπό τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών φροντίδας των ασθενών με άνοια ανά την Ελλάδα ξεκινά μια καινούργια προσπάθεια στην οποία σας χρειαζόμαστε δίπλα μας ως ενεργούς συμπαραστάτες.
Πρόκειται για την Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργηθεί για τα μέλη μας!
Η προσφορά αίματος αποτελεί σπουδαίο δώρο για τους συνανθρώπους μας- δώρο ζωής!
Μπορείτε να προσφέρετε αίμα από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και αν μένετε!
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε ότι επιθυμείτε το αίμα να κατατεθεί στη μερίδα της Τράπεζα Αίματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer που τηρείται στο Νοσοκομείο Α.Χ.Ε.Π.Α Θεσσαλονίκης.
Συνημμένα θα βρείτε ενημερωτικά αρχεία για αυτή μας τη δράση καθώς και τον κανονισμό λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος.

Πληροφορίες στα τηλ: 2310 810411, 2310 909000 (εσ. 41) και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό (.pdf)

Κανονισμός λειτουργίας Τράπεζας αίματος (.pdf)

Αίτηση χορήγησης αίματος (.doc)

Πληροφορίες για υποψήφιους δότες (.jpg)

16. 03. 07
posted by: Super User
Εμφανίσεις: 376

Σύνδεσμοι

Εδώ θα βρείτε χρήσιμα αρχεία και συνδέσεις.

1. Δεκάλογος χειρισμού ασθενούς με άνοια (.pdf)
  2. Τα 10 προειδοποιητικά σημάδια της άνοιας (.pdf)